Særlig sensitiv

 

Det her har vi ventet længe på: De 10 (største) fordele ved at være særlig sensitiv.

Der tales meget om de (negative) udfordringer og problemer vi har som særligt sensitive.

Hos mig er fokus dog først og fremmest på alle de fordele, der er ved karaktertrækket.

Jo, vi suger tit og ofte andre menneskers energier og humørtilstande til os som en svamp, men måske er det ikke altid så negativt, at vi mærker andre mennesker så meget som vi gør.

Hvis vores arbejde f.eks. består i at hjælpe andre mennesker, så er det jo en formidabel evne at kunne tune ind på, hvad det er et andet menneske har behov for, for at blive løftet og få det bedre.

Jeg kender ikke nogen, der kan være mere dybe, mere nærværende og mere tillidsskabende end vi særligt sensitive kan.

Vi har fået mange gaver, talenter og evner foræret i fødselsgave og hvis vi lærer at bruge dem rigtigt, kan vores liv blive meget mere harmonisk og i balance end hos mange andre.

I bund og grund, så ved vi godt allerdybest inde, at der er en mening med, at vi lige netop er som vi er og at vi skal bruge alle de her gaver på en eller anden måde

 

10 gaver ved at være særligt sensitiv:

 

1. Vi er åbentsindede.


Særlig sensitiv har et helt naturligt åbent sind overfor de oplevelser som livet giver os.
Vi oplever ofte kunst, musik, naturen, kærligheden og samvær med andre mennesker på et meget dybt plan.

 

2. Vi har en stor selvindsigt.

Vores indsigt i og omkring os selv er tit meget stor.Det er en kæmpe fordel når det gælder om at klare stress og når det handler om vores egen personlige udvikling.

 

3. Vi er kreative og gode til at skabe.

Vi har en helt speciel evne til at skabe…-og vi har en evne til skabe nye ting.
Vi er kreative på mange forskellige niveauer og måder. Vi tænker tit “ud af boksen” og vi bruger evnerne for det, både privat og på vores job.

 

4. Vi er mestre i fordybelse (-og vi elsker det!).

Vi kan gå i dybden med et specielt område…-og det kan vi gøre i lang tid, uden at kede os.
Fordi vi har den fordybelsesevne, så kommer vi tit frem med meget originale og innovative idéer til det område, vi har fordybet os i.

 

5. Vi har en fleksibel tankegang.

Vi er også kendt som “fritænkerne”.
De normer, der gælder i vores omgivelser, lader vi os ikke begrænse af og vi er rigtigt gode til at sammensætte og kombinere forskellige typer af tænkning, trosretninger og overbevisninger.

 

6. Vi er selvstændige.

Kun ca. hver 5. af os er særligt sensitive og vores karaktertræk gør, at vi adskiller os fra resten af befolkningen på forskellige måder, men det gør os bare mere selvstændige, og den her selvstændighed udvikler sig som regel mere og mere, jo ældre vi bliver.

Vi bliver som regel også bedre til at stå ved os selv og vores selvstændighed jo mere vi arbejder med os selv og vores personlige udvikling, og modnes derigennem.

Vi finder en måde at stå alene med vores holdninger og vores tilgang til livet, og derfor vælger vi tit at gå en anden og anderledes vej end de fleste.

 

7. Vi er meget omhyggelige og vi har en evne til at se de helt små detaljer.

Fordi vi opfanger og bearbejder de fleste ting på et dybere plan, så har vi ofte en formidabel evne til at være opmærksomme på de helt små detaljer, især indenfor de områder vi interesserer os for, og som optager os.

 

8. Vi har en stor indlevelsesevne.

Vi forstår andre mennesker på et dybere plan.
Ofte behøver vi slet ikke ord for at fornemme, hvordan andre har det.
Vi mærker simpelthen energien fra andre og tuner hurtigt ind på dem, og fornemmer meget præcist, hvordan de har det.

Det er en fantastisk evne at have, især hvis vi arbejder med at hjælpe dyr, mennesker og naturen. På den ene eller den anden måde.

Dog skal det lige tilføjes her, at det kan medføre overstimulation hele tiden at at suge alle de her informationer til sig som en “følelsesmæssig svamp”.

 

9. Vi tager ansvar.

Vi er meget ansvarsbevidste. Både overfor vores egne følelser og handlinger, og også på vores job og i vores privatliv - og i øvrigt alle de steder, vi engagerer os.

 

10. Vi er arbejdsomme.

Vi er vant til at gøre os ekstra umage, fordi vi hele tiden skal forholde os til omgivelser, der kan virke overstimulerende på os.
Har vi først sat os et mål, så opnår vi det også tit fordi vi er så arbejdsomme, og gør os store anstrengelser for at opnå det.

 

 

Med de dejlige fordele og evner, der lige er ridset op her, følger også et ansvar for at udnytte og bruge dem.

Som særligt sensitive har vi EKSTRA gode mulighder for at skabe et godt liv både for os selv, og andre, da vi har et meget fintfølende sanseregister. Det gør os i stand til at sætte ind lige der, hvor det største behov er. 

Når vi er i de rigtige omgivelser, så er vi som fisk i vandet og vi er ofte mere positive end gennemsnittet, fordi vi er så åbne. De her fordele skal du se som ressourcer du kan trække på, men du bliver nødt til at trække dem aktivt frem og bruge dem.

De er alle potentielle, så du har et ansvar for selv at bruge, handle med og udtrykke de evner og potentialer du har som særligt sensitiv.

Pas på dig og husk at kigge på dig selv sådan lidt fra oven og bemærk, hvor dejligt et menneske du faktisk er.

🙂❤